Skip to content

GIFTIGE KEMIKALIER & URIN…… og måske noget der er langt værre!

Hvem elsker ikke et godt tilbud, især når man finder ud af, at de der fantastiske sko man har set sig varm på er sat ned med 70 %, eller når du finder dine ynglings creme til under halv pris på nettet!

Skoene er måske ok de kan blot være sat ned fordi de er fra sidste sæson, men når det kommer til Kosmetik produkter, kan det være direkte farligt hvis prisen på dine Hudpleje eller Makeup produkter ligger langt under den normale vejl. udsalgtpris, Du kan nemlig risikerer at det er falske kopi produkter, eller parallelimport – VIL DU STØTTE DET!

Jeg vil godt være den første til at indrømme at jeg har købt et par FAKE tasker eller 3 i Chinatown, når jeg har været i New York, men det er SLUT! jeg kunne aldrig mere drømme om at købe flere kopi produkter, uanset hvad det måtte være og især ikke efter jeg tilfældigvis så en Canadisk dokumentar film om kopi produkter for et par år siden, det var virkelig en ØJENÅBNER. For hvis man syntes det er helt uskyldigt og harmløst at købe et par fake sko eller tasker, hvor er det så man skal sætte grænsen. Hvis du støtter det ene så er du også med til at støtte produktionen af andre FAKE – KOPI – UORIGINALT eller hvad man nu vælger at kalde det.

Kan du huske da et Concord flyet eksploderede kort efter start i Frankrig i 2000, årsagen var at der var faldet en metaldel af det fly der lettede før, hvilket resulterede i at Concord´ens hjul blev flænset op og dermed eksploderede og flyet ligeså – det viste sig at den metaldel, der var faldet af det forrige fly var uoriginal, ingen ville tror på at der fantes kopi fly reservedele, før man opdagede at der sad kopi reservedele i den Amerikanske Præsident´s helikopter SKRÆMMENDE IK!

Eller hvad med alt den kopi medicin der er i omløb – der er fundet eksempler på at noget af det medicin der er solgt på nettet, var produceret i Indien og var lavet af MINESTØV.  Ja sågar de Danske Apoteker tilbyder når du kommer med din recept om du vil have en billigere version!!! Ikke at jeg tror det er minestøv, men hvis et Medicinal firma har brugt årevis og millioner af kroner på at udvikle et produkt og tage patenter, kan den billiger version så det samme – bitte små ændringer i sammensætning, kan have store konsekvenser for hvad bivirkninger er. Jeg har selv oplevet det på min egen krop, idet jeg tager hjertemedicin og her der er stor forskel hvis man tager den billigere version.

Så kommer vi til min verden, nemlig KOSMETIK PRODUKTER, her bliver jeg rigtig ked af det, når jeg ser de Brands som vi forhandler, findes på nettet til priser langt under den normale udsalgspris, eller når jeg ser at de lige pludselig findes i Bilka, Føtex andre supermarkeder, igen til under den priser vi kan tilbyde dem til. Jeg har ikke noget imod konkurrence, det jeg har noget imod er den måde udbyderne er kommet i besiddelse af produkterne på. De går nemlig ikke gennem de respektive Leverandører der er på det Danske marked, de parallelimporterer…. desværre er det lovligt i EU at parallelimport, og når det er lovligt, så er det også med til at gøre det mere lukrativ, at der også ryger FAKE produkter med i den pulje.

I følge Clarivate Analytics der har lavet en rapport om “Why Consumers Are Buying Counterfeits” ( Danmark er med i den rapport) har salg af Falske produkter stor konsekvens for den globale økonomi. Alene i England har salg af Fake produkter kostet den Engelske stat £17.3 milliarder, rapporten vister også at 72.000 jobs gik tabt.

Undersøgleser viser at vi forbrugerne ikke bare køber luksusvarer, tøj og elektronik online; vi  bruger også Internettet til at købe alle former for varer og tjenesteydelser, fra mad til bøger, til underholdning og rejse. Desuden forbrugsgoder som shampoo, solcreme, skønheds produkter og medicin, der ellers traditionelt herhjemme købes i Stormagasiner, Matas eller Supermarkeder eller hos os “Hudplejeklinikkerne” købes nu oftere online. Men når det kommer til produkter, der påvirker sundhed og velvære, såsom hudpleje produkter, makeup, solpleje, toiletartikler, medicin, kosttilskud og vitaminer. Så er risikoen ved at købe produkter der ikke er produceret efter de normale standarter, langt mere alvorlige, alene den Europæiske Kommission anslår at ca. 100.000 dødsfald årligt, skyldes falske lægemidler.

Eller hvad med Solcremer, der viser sig ikke at indeholde SPF “solfaktor”, Kopi Parfumer der ved laboratorietests har vist sig at indeholder giftige kemikalier, såsom cyanid og urin fra mennesker. I  Makeup produkter som eyeliner, mascara, lipgloss og foundation er der blevet fundet farlige mængder af kemikalier, såsom arsenik, kviksølv og bly. Disse kemikalier kan give alvorlige allergiske reaktioner. Eller kopi Cremer der ikke indeholder de aktive virkstoffer som findes i originalen, og dermed ikke har den til tænkte virkning.

Så tænk dig om næste gang du ser et af dine ynglings produkter på nettet eller i supermarkeder ( som helt sikkert har parallelimportret) til SPOT PRIS, sørg altid for at købe dine kosmetik produkter gennem en autoriseret forhandler, så du er sikker på at du får et originalt produkt.

Beskyt dig selv mod køb af uoriginal produkter, ved at følge disse guidelines:

De fleste virksomheder garanterer ikke for produkter købt hos uautoriserede forhandlere. De kan ikke garantere produktets ægthed eller sikkerhed. Køb kun fra autoriserede forhandlere. Tjek forhandler listen på det pågældende mærkes hjemmeside.

Stol på dine instinkter. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis ikke legitimt. Hvis prisen er meget lav, er der en god chance for, at produktet er falsk.

Hvis du handler på internettet, så køb kun hos et websted du kender eller som du er blevet anbefalet.

De der sælger falske produkter, har ofte dårlig stavning og grammatik på deres hjemmeside. Og helt med vilje staver de f.eks et kendt mærkes hjemmeside forkert.

Spørg forhandleren om en garanti på produkter. Spørg om deres retur politik. uautoriserede virksomheder giver sjældent disse muligheder.

Køb kun hudplejeprodukter (herunder også dermarollers) og makeup fra autoriserede detailhandlere.

En hudpleje konsultation hos en dygtig Professionel Kosmetolog eller hudplejeklinik kan hjælpe dig på måder som internettet ikke kan. Din Kosmetolog kan anbefale nye produkter, når huden tilstand ændre sig og giver prøver på de produkter der passer på din hud, og uddanne dig i hvordan du bedst plejer den.

Husk også at kopi produkter ikke har gennemgået de sikkerheds test som de originale produkter har, et kopi produkt kan være produceret under uhygiejnisk tilstande og være fyldt med bakterier.

Er prisen for god til at være sandt i forhold til normal prisen, er det en god indikator for at det kan være et kopi produkt, eller parallelimport, og dermed også en risiko for at det er et falsk produkt.

Hvordan dufter produktet, kopi produkter dufter ofte meget stærkt af parfume. Hvordan er konsistensen på produktet. Hvordan ser emballagen ud, ofte er den lysere end original produkter, tjek også hvordan tekst og indholds deklarationen står skrevet, der kan være stavefejl, og tekst står lidt skævt.

Køb altid kun dine kosmetik produkter fra en forhandler du kender og stoler på!

Og selvfølgelig håber Vi på, at du vælger os! 🙂